33. WorldFood İstanbul Fuarı 2 Eylül’de Tüyap’ta

Gıda sektörünün bölgesel ve küresel ölçekteki en önemli buluşma noktalarından biri olan WorldFood İstanbul, 2–5 Eylül 2025 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 33. kez kapılarını açıyor. Türkiye’nin en köklü uluslararası gıda fuarı olma özelliğini taşıyan etkinlik, bu yıl da sektöre yön verecek yeniliklerle dolu bir program sunuyor.
900’ün üzerinde satın almacının katılım göstereceği fuarda, 100’ü aşkın ülkeden profesyonel ziyaretçi ağırlanacak. ABD, Çin, İtalya, Hindistan, Fransa, Güney Kore, Brezilya, Nijerya, Rusya ve Suudi Arabistan gibi dünya genelinden birçok ülke, hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak etkinlikte yerini alacak. Fuar, yerli üreticiler için ihracat kapılarını aralarken, uluslararası yatırımcılarla iş birlikleri geliştirmek isteyen firmalar için de önemli bir platform sunacak.
Fuar süresince gerçekleştirilecek paneller ve oturumlar, sadece ürün ve teknolojilerin tanıtımını değil, aynı zamanda gıda sektörünün geleceğine dair kapsamlı değerlendirmeleri de gündeme taşıyacak. FOOD ARENA sahnesinde düzenlenecek 30’dan fazla etkinlikte, iklim dostu üretim çözümlerinden yapay zekâ destekli inovasyonlara, sürdürülebilir tarımdan etik gıda üretimine kadar pek çok güncel konu, alanında uzman konuşmacılar tarafından ele alınacak.
Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Fuar Direktörü Semi Benbanaste, WorldFood İstanbul’un yalnızca bir ürün sergisi olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “WorldFood İstanbul, sadece sektörel bir fuar değil; aynı zamanda iş birliklerinin temellendiği, yenilikçi fikirlerin paylaşıldığı ve gıda sektörünün geleceğine yön veren bir ekosistemdir. Bu yıl da fuarımız; üreticileri, yatırımcıları, girişimcileri ve uzmanları bir araya getirerek sektöre yepyeni fırsatlar sunacak.”
Gıda dünyasının bugünü ve yarınına 360° bakış sunan FOOD ARENA Etkinlikleri’nde 2 Eylül Salı günü, “Büyük Resim: Gıda ve Tarımın Uyanışı” temasıyla küresel ve yerel trendler, tedarik zinciri kırılganlıkları, pestisit regülasyonları ve gıda güvenliği krizleri masaya yatırılacak. 3 Eylül Çarşamba “Gezegenin Tabağı: İklim Dostu Akıllı Gıda” temasıyla onarıcı tarımın geleceği, bireyden sisteme uzanan sorumluluk ve dayanıklı gıda modelleri tartışılacak. 4 Eylül Perşembe “Geleceğin Kodu: Veriden Tabağa” oturumu ile gıdanın dijital geleceği bugünden yazılacak. Biyoteknolojik hasatlardan veri temelli üretim kararlarına, hücre temelli gıdalardan topraksız tarıma kadar yepyeni bir ekosisteme odaklanılacak. Fuarın son günü olan 5 Eylül Cuma tarihinde ise ‘Girişimcinin Mutfağı: Yarın Ne Yiyeceğiz?’ oturumuyla, sektörün değerli profesyonelleri, bugünün tüketim alışkanlıkları ve yarının beklentileri üzerine WorldFood İstanbul’da bir araya gelecek.
FOOD ARENA, Konferans Sahnesi ile sektörel oturumlara, Mutfak Sahnesi’nde şeflerden tematik söyleşiler, uygulamalı sunumlar, özel reçeteler ve atölyelere, Food Tech Garage ile start-uplar buluşmasına, Master Class ile tematik stant ziyaretleri içeren özel fuar turlarına ev sahipliği yapacak.
Show Mutfağı Atölyeleri ve Şef Sohbetleri WorldFood İstanbul’da!
Bu yıl “Doğadan Dijitale, Tohumdan Tabağa: Gıda Uyanıyor!” temasıyla usta şeflerle sohbetler, unutulmuş ve sürdürülebilir tariflerin ortaya çıkarılacağı özel reçeteler ve katılımcı firmalardan tedariği sağlanacak ürünlerle sunumlar ile renkli bir program hazırlayan WorldFood İstanbul, mutfak köşesinde çeşitli söyleşiler ve atölyeler düzenleyecek.
Şef, MasterChef Türkiye Jüri Üyesi Somer Sivrioğlu, Fireroom Foods Kurucu & Yönetici Şef Hazer Armani, Şef, Youtuber, Yazar & Tanınmış Kişi Refika Birgül, Yemek Tasarımcısı & Hikâye Anlatıcısı Ceyda Artun, Şef & İçerik Üreticisi Ferhat Bora, Şef, Fonksiyonel Beslenmeci Yasin Taze, Ziyade Fasıl İşletmeci Şef & TV Programcısı Özlem Mekik, Şef, Yağız İzgül ağırlanacak şeflerden bazıları olacak.
Food Tech Garage ile Start-up Buluşması
WorldFood İstanbul, geliştirdikleri yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojileri ile ezber bozan işler yapan start-up’ları sektör ile buluşturuyor. 5. yılında olan Food Tech Garage programı bu sene Kök Project ve Yeni Çiftçi Platformu iş birliğindeki seçkiyle ziyaretçilere ilham veren bir buluşma noktası sunulacak. Gıda üretimi, tarım, tedarik zinciri, enerji ve su yönetimi alanlarında akıllı teknolojileri kullanarak verimliliği artıran, doğayı koruyan, iklim eylemlerine katkı sunan çözümleriyle dikkat çeken start-uplar, fuar boyunca özel tasarlanan Food Tech Garage standında olacak.
Master Class ile Tematik Stant Ziyaretleri İçeren Özel Fuar Turları
Birden çok heyeti ağırlayarak tematik turlar organize eden WorldFood İstanbul, bu sene protein bazlı beslenme, iklim dostu üretim, tatlı ve fırın ürünleri, marka hikâyeleri ve yeni nesil içecekler gibi başlıklarda rehber eşliğinde katılımcılarını fuar koridorlarında keşfe çıkaracak.
2 Eylül Salı Günü “Güçlü Tabak: Bol Protein Turu” geleneksel ve alternatif protein seçenekleri keşfedilirken 3 Eylül Çarşamba günü ise “Mutluluk Isırıkta: Tatlı Turu” ile katılımcılar, tatlı mirasın modern dokunuşlarla buluşmasına tanıklık edecek. 4 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek “Topraktan Rafa: Ekolojik Tatlar Turu”nda, doğallığın peşinden gidenler doğanın izindeki ürünleri deneyimleme fırsatı bulacak. Fuarın son günü olan 5 Eylül Cuma tarihinde ise ‘Demle, Canlan, Yudumla: İçecek Turu’ düzenlenecek. Alanında uzman rehberler eşliğinde, içerik odaklı anlatımlarla yerinde ürün deneyimi ve tanıtımı sunacak turlara; Sanki Atölye kurucusu şef ve yemek tasarımcısı Ceyda Artun, Yemek.com’dan tanıdığımız ünlü şef ve içerik üreticisi Ferhat Bora ile marka yönetimi uzmanı ve influencer Ömürden Sezgin eşlik edecek.
Konferans Sahnesi’nde düzenlenecek sektörel oturumlarda konuşma yapacak isimleri tanımak için linkteki web sitesini ziyaret edebilirsiniz.